LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!Ledenbijeenkomst 648

Datum evenement: 28-04-2018

 Terug naar een ver verleden! 

Zaterdag 28 april 2018 

VIZL nodigt u uit om op zaterdag 28 april 2018 deel te nemen aan een bezoek aan de vuursteenmijn in Rijckholt. 

Voordat we de mijn in gaan, zal ing Joep Orbons, onder het genot van koffie/thee met vlaai, ons inleiden in de geheimen van de mijnbouw gedurende een lange reeks van jaren en deze vuursteenmijnen gaan 6000 jaar terug in de geschiedenis. Ook zal er aandacht worden geschonken aan de verschillende manieren van bewerken van de gewonnen vuursteen tot gebruiksvoorwerpen en wapens. Hierbij mag zeker niet vergeten worden, zoals later is gebleken, dat deze voorwerpen van zeer hoge kwaliteit waren en dat deze in een groot gedeelte van Europa zijn teruggevonden. 

Het programma ziet er als volgt uit: 

13.30 uur ontvangst in zaal van KAFFEE RIÉKELT 

14.30 uur vertrek (te voet) naar de mijn in het Savelsbos 

15.00 uur aankomst mijn en rondleiding met uitleg ter plaatse 

16.30 uur aanvaarding van de terugweg naar KAFFEE RIÉKELT 

17.30 uur afsluiting 

Vanwege de veiligheid en de beperkte ruimte in en rond de mijn, is de maximale groepsgrootte 25 personen. Door de maximalisering van de groepsgrootte is deze activiteit alleen opengesteld voor de VIZL-leden. Bij overschrijding van het maximum zal er een reservelijst worden gemaakt en bij voldoende aanmeldingen zal er gekeken worden naar een extra dag. 

Om bij de vuursteenmijn te komen moet er een stukje gewandeld worden door het Savelsbos. Voor personen die moeilijk ter been zijn is deze activiteit af te raden. 

Locatie KAFFEE RIÉKELT: Rijksweg 184, 6247 AN Rijckholt 

Er is voldoende parkeergelegenheid ter plaatse van KAFFEE RIÉKELT 


U kunt niet reageren op dit event.