LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!VIZL Jaardiner 2012

Datum evenement: 02-11-2012

Met enige trots nodigt het bestuur van de VIZL jou en je partner uit voor ons traditionele jaardiner in Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland en het best bezochte museum van Limburg in 2010 en 2011!!

De zeven eeuwen dat kasteel Hoensbroek bestaat zijn er meerdere functies voor het gebouw geweest, waarbij de burcht ter verdediging en het woonhuis de belangrijkste waren. De grafelijke familie verliet het kasteel na 1796 en vertrok naar Schloss Haag in Geldern (D). Het kasteel bleef onbewoond en de nazaten zetten het in 1920 in de verkoop voor 100.000 gulden. In 1927 slaagde de verkoop voor 65.000 gulden aan pastoor Lucas Röselaers in Hoensbroek. Hij richtte de Vereeniging Ave Rex Christe op die het kasteel koopt. De Vereeniging is omgezet in Stichting Ave Rex Christe, vandaag de dag nog steeds eigenares van kasteel Hoensbroek. Zij verhuurt het complex aan de gemeente Heerlen en deels aan horecapartner van Melick. Het Slotgebouw is primair museum èn huis der gemeente (trouwlocatie).

De grote Remijs zaal ligt aan het tweede binnenplein en biedt uitzicht op het prachtige Slotgebouw. Drie grote glazen poorten laten verrassingsmogelijkheden toe en vormen een naadloze verbinding met het tweede binnenplein. De zaal heeft een moderne inrichting met een knipoog naar het ‘klassieke’. De grote kroonluchter boven de bar en de moderne lichtbakken langs de ramen geven ’s avonds een sfeervol gevoel aan de zaal.

Foto impressie jaardiner
 

U kunt niet reageren op dit event.