LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!VIZL Zorg en Techniek

Datum evenement: 15-04-2013

Nieuwe technieken spelen een steeds belangrijkere rol in het verbeteren van de kwaliteit van ons leven. Ze vergroten het inzicht in hoe ons lichaam functioneert en helpen ons gezond te blijven of te leven met beperkingen. Als er defecten optreden is het zaak die snel en doeltreffend te diagnostiseren, te genezen of te compenseren.

Twee presentaties lieten ons verschillende voorbeelden zien van de rol van nieuwe technieken in de gezondheidszorg:

  • Eerst zou Dr Ing Rory Koenen die onder meer een onderzoeksafdeling van de Universiteit van Maastricht leidt, ons inwijden in de boeiende resultaten van zijn biochemisch onderzoek in Duitsland en Nederland op het vlak harten vaatziekten.
  • De tweede lezing werd verzorgd door Prof. Dr Luc de Witte, bij de Universiteit Maastricht hoogleraar en bij de Zuyd Hogeschool lector Technologie in de Zorg. Zijn activiteiten richten zich momenteel geheel op de mogelijkheden van technologie voor de langdurende zorg.

Het programma voor deze avond ziet er uit als volgt:

  • 17.00 – 17.30 uur Ontvangst met broodjes, koffie en thee bij de Zuyd Hogeschool
  • 17.30 – 18.15 uur Lezing “Moleculaire en cellulaire mechanismen van hart- en vaatziekten” (Rory Koenen)
  • 18.15 – 18.30 uur Pauze
  • 18.30 – 19.15 uur Lezing “Technologie in de Zorg” (Luc de Witte)
  • 19.15 – 20.00 uur Borrel en uitwisseling ideeën.


Foto impressie excursie

 

U kunt niet reageren op dit event.