LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:





Wachtwoord vergeten?



Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!



VIZL Bierbrouwen in Dorpsbrouwerij De Maar

Datum evenement: 18-05-2010

Op dinsdag 18 mei jl. hebben een 26-tal leden van de VIZL en introducés een bezoek gebracht aan Dorpsbrouwerij “De Maar”.

Omdat de weergoden ons heel gunstig gezind waren, kon de ontvangst buiten plaatsvinden, waar onze gastvrouw Maria Bemelmans (jawel de vrouw van Léon Bemelmans) ons verraste met een heerlijke kop koffie. Na de ontvangst werden we door Léon welkom geheten in zijn nieuwe vergaderruimte. Léon, lid van de VIZL en in zijn dagelijks leven directeur van Beltech, houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het brouwen van bier.

In zijn presentatie, ging hij nader in op de overwegingen van een ingenieur om bier te gaan brouwen, de geschiedenis van zijn brouwerij, het bouwproces, de gebruikte ingrediënten, alcohol en gezondheid, kwaliteitsaspecten en de economy of scale en andere economische factoren.

Om te voorkomen dat het verhaal wat te droog werd, werden een 2-tal pauzes ingelast, waarin de bezoekers het Jabeeks Blond en de Bèngelder Bengel konden proeven. De presentatie werd afgesloten met het proeven van het Genhoots Genot.

Na afloop van de presentatie daalde het gezelschap af naar het proeflokaal en konden belangstellenden een bezoek brengen aan de brouwerij. Voor iedereen een geweldige verrassing.

Voor degenen die erbij waren, was het een geweldige bijeenkomst; voor hen die niet aanwezig waren, een gemiste kans om deel te nemen aan één van de “betere” VIZL bijeenkomsten (volgens één van de deelnemers).

Foto-impressie Jaarvergadering
 

U kunt niet reageren op dit event.