LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!VIZL excursie/lezing Machinefabriek Bosserveld

Datum evenement: 24-03-2014

Om marktkansen te benutten en om te kunnen blijven concurreren met het buitenland heeft ook de regio (Zuid-)Limburg meer goed opgeleide technici nodig m.n. ook in het MKB.

Het onderwijs levert elk jaar vele vakbekwame technici af maar dat is niet genoeg. Er lopen daarom momenteel diverse (landelijke) campagnes om het imago van techniek te verbeteren.

Rob Albertz, directeur van de Machinefabriek Bosserveld in Maastricht, liet zien hoe zijn MKB metaalbedrijf functioneert. Rob die afgelopen december 2013 een ludiek initiatief nam om het imago van techniek te verbeteren gaf daarna  met Maarten van Rijn, teamleader van het VMBO Sint-Maartencollege Maastricht, lezingen  in het Infocentrum Belvedere in de Bosschstraat over deze problematiek. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

Adres excursie: Machinefabriek Bosserveld. Bosscherweg 97, 6219 NE Maastricht

Adres Lezingen (voor en na excursie): Infocentrum Belvedere Bosschstraat 24  6211 AX  Maastricht (als optie kon daar tevens vooraf deelgenomen worden aan een lezing/rondleiding m.b.t. Belvedere).         

Het programma zag er als volgt uit:

16.30 – 17.15 uur Inleiding over het Belvedere-project en rondleiding in het Eiffelgebouw, “het hart v/d toekomstige  woon/werkfabriek” door Joep Delsing (zie pdf Belvedere 1 en Belverdere 2 )

17.30 – 18.00 uur Ontvangst in de hal van de Machinefabriek met koffie, thee en broodjes.

18.00 – 18.45 uur Rondleidingen in de Machinefabriek door Rob Albertz en Edwin  Verhoeven

19.00 – 19.30 uur Ontvangst met koffie, thee en fris in het Infocentrum met daarna de volgende lezingen:

19.30 – 20.00 uur  “Vanuit het VMBO naar de techniek” Maarten van Rijn (zie pdf’s SMC , kenteq 1 en kenteq 2 en de samenwerking/stimuleringsprojecten www.toptechniekinbedrijf.nl en TEC 2020 www.stichtinglvo.nl/nieuws_detail.aspx?Nid=2294 )

20.00 – 20.30 uur  “Hoe stimuleren we jongeren om voor techniek te kiezen” Rob Albertz (zie pdf Bosserveld)

20.30 – 21.30 uur Borrel met ruimte voor nadere kennismaking met onze gastsprekers.

 

Voor een foto impressie  zie www.vizl.eu/fotogalerij/35

U kunt niet reageren op dit event.