LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!Excursie Atrium-Orbis Heerlen

Datum evenement: 18-06-2015

VIZL Excursie Nieuwbouw Atrium-Orbis Heerlen donderdag 18 juni 17.00 uur

adres: Henri Dunantstraat 5, 6419 PC Heerlen

Tijdens de excursie vond de realisatie plaats van het nieuwbouwplan “gebouw – Q” van het Atrium-Orbis Medisch Centrum te Heerlen. Dit gebouw bestaat uit 5 bouwlagen, in carrévorm rondom een patio, met een omvang van in totaal 20.000 m2. Dit gebouw is op het eigen terrein gesitueerd, ten noordwesten van het bestaande hoofdgebouw.

In het souterrain zijn het spoedplein, met de eerste harthulp en de huisartsenpost gelegen, naast de acute geriatrie en  acute opname afdeling.

Op de begane grond bevindt zich de centrale sterilisatieafdeling en de afdeling dagbehandeling. Op de tussenverdieping is het operatiecomplex gesitueerd, met zes operatiekamers. Op de eerste verdieping is de dialyseafdeling gelegen, naast een technische ruimte, waar alle installaties worden ondergebracht voor het hele gebouw en specifiek ook voor het direct eronder gelegen operatiecomplex. Tenslotte is op de tweede verdieping het perinatologisch centrum ondergebracht.

Patiënten, bezoekers en personeel worden, via de hoofdentree en centrale hal, vanuit de bestaande bouw geleid naar de nieuwbouw. Spoedeisende hulp heeft een separate entree. Daarnaast  is Voor het aan- en uitrijden van ambulances naar en vanuit de ambulancehal in het souterrain is een aparte rijbaan vanaf de openbare weg over het terrein voorzien.


Om de Breeam classificatie te behalen is het streven naar duurzaamheid, integraal onderdeel van de ontwerpopgave in al haar facetten.  Het overgrote deel van de ruimten in het gebouw bestaat uit verblijfsruimten voor patiënten, bezoekers en personeel, waarbij de toetreding van daglicht, naast de behoefte aan uitzicht, essentieel is. Mede daarom is binnen de stedenbouwkundige context voor een compact carrévormig bouwvolume gekozen met een centrale ruime patio.

Het programma voor deze datum was als volgt:

17.00 - 17.30 Ontvangst met koffie, thee en Limburgse vlaai in bouwkeet van Wijnen

17.30 - 17.45  Welkom door consortium Q (uitvoerder Ivo Schins)

17.45 - 18.15 Presentatie ontwerp door architect Sylvie Smeets (Architecten aan de Maas)

18.30 - 19.30   Rondleiding door gebouw Q

19.30 - 20.00  Afsluiting

Voor een foto-impressie klik hier

U kunt niet reageren op dit event.