LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!VIZL jaarexcursie 2015

Datum evenement: 11-07-2015

In samenwerking met de KIVI regioafdeling Maastricht organiseerde de VIZL dit jaar als jaarexcursie een unieke stadswandeling door Maastricht dat nog rijk is aan industrieel erfgoed stammend uit de afgelopen eeuwen. In 2013 en 2015 werden er door een samenwerking van archeologen en ingenieurs onder de noemer ”Made in Maastricht” twee gedocumenteerde wandelingen in Maastricht uitgezet die geïnteresseerden een goede indruk geven welke (pre)industriële activiteiten waar in Maastricht hebben plaatsgevonden d.w.z. rond het Jekerkwartier en tussen de Markt en het Bassin. Die activiteiten kunnen die niet losgezien worden van de Euregionale economische ontwikkelingen destijds en de belangrijke rol van ingenieurs daarin. Deze stad was het startpunt voor de industriële revolutie in Nederland en de plaats waar in 1916 de VIZL werd opgericht.

Onder leiding van de deskundige gids Wiel Heyenrath werden hoogtepunten uit die wandelingen gecombineerd tot één wandeling waarbij we startten bij café-restaurant Tribunal en eindigden met een culinaire oppepper aan het Bassin want daar gebruiken we samen de lunch en daar is ook nog gelegenheid voor wat na te borrelen.

 

 Het programma van de 634e ledenbijeenkomst zag er als volgt uit:

10.00 uur - Ontvangst in Café Tribunal met thee/koffie met welkomstwoord door de voorzitter

10.30 uur - Wandeling hoogtepunten Industrieel erfgoed Maastricht o.l.v. van Wiel Heyenrath

13.00 uur - Lunch bij Bistro Allo-Allo aan het Bassin 

14.00 - 15.00 uur - Naborrelen en afsluiting op het terras aan het Bassin.

Voor een fotoimpressie klik hier                                                        

 

U kunt niet reageren op dit event.