LOG IN

Vul hier uw login gegevens in:

Wachtwoord vergeten?Aanmelden gaat eenvoudig via onze lidmaatschap pagina die u kunt bereiken via de onderstaande knop. Daarop vind u meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen die de VIZL aanbiedt, waaronder het gratis lidmaatschap voor studenten!VIZL Vermogensopbouw en Erfrecht

Datum evenement: 12-01-2012

Vermogensopbouw kan van belang zijn voor vele zaken zoals het aflossen van een hypotheek, het in de toekomst beschikken over een studiekapitaal of het vormen van een spaarkapitaal voor onverwachte uitgaven. Via verzekeringsvormen en diverse bank(spaar)producten wordt gewerkt aan vermogensopbouw. Vermogensopbouw is ook mogelijk via beleggingsrekeningen- en fondsen.

Wat men met zijn of haar vermogen voor ogen heeft, is heel persoonlijk. Men wil bijvoorbeeld bekijken of de dekkingsgraad van uw pensioenfonds van invloed is op uw naderende pensioen. Of men wil weten hoe men zijn of haar vermogen gunstig kan overdragen aan de kinderen. Financieel planners bekijken samen met de persoon de specifieke financiële situatie en adviseren over passende oplossingen.

In de presentatie van SNS Bank werd uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden op het gebied van vermogensopbouw. Hierbij werd kort stil gestaan worden bij de mogelijkheden in box 1 (pensioenaanvulling), maar de nadruk lag op box 3 (sparen en beleggen).

Schenken & Erfrecht
Hoeveel belasting moet worden betaald over een schenking of erfenis, hangt af van het bedrag en van wie de schenking of erfenis wordt gekregen. De schenkbelasting en erfbelasting (heetten tot 1 januari 2010 schenkingsrecht en successierechten) zijn geregeld in de Successiewet. Over de aspecten van schenken & erfrecht zal Metis Notarissen een nadere toelichting verzorgen.

De presentatie van Metis Notarissen werd verzorgd door Mr. Emiel Verstegen kandidaat Notaris bij Metis Notarissen.

Programma

  • 18.30 uur Ontvangst
  • 19.00 uur Presentatie SNS Bank. Vermogensopbouw: de mogelijkheden.
  • 19.45 uur Pauze
  • 20.00 uur Presentatie Notariskantoor Metis Notarissen. Schenken & Erven en Vermogensoverdracht
  • 20.45 uur Afsluitende borrelU kunt niet reageren op dit event.