658e ledenbijeenkomst 6 april 2019 Vlaaibakken als familie activiteit + Natuurwandeling Eijsder Beemden 

Datum: zaterdag 6 april 

Aanvang: 13.30 uur 

Locatie: Buitengoed “De Moosjtum” Eijsden 

Deze activiteit staat in het teken van “Limburgs” genieten waar wij ook graag de kinderen van onze leden welkom heten. 

Limburg met een grote keuze uit heerlijke vlaaien en haar bijzondere natuur. 

Workshop Vlaaibakken 

 Na een hartelijk welkom met koffie en gebak krijgt u instructies over vlaaien met en zonder zelfrijzend deeg en wat er bij komt kijken om een goede vlaai te bakken. 

Na de instructies gaat iedereen, dus ook de (klein)kinderen, aan de slag om zelf TWEE VLAAIEN te gaan bakken. 

Vlaaibakken1Vlaaibakken2

U gaat kneden, mengen en met de deegrol aan de gang voor de beste bodem. U kiest hierbij uw vlaaivullingen naar eigen keus om vervolgens uw vlaaien naar keus af te dekken met een open of dichte deksel. 

De vlaaien afbakken kost tijd en wachten duurt lang. Deze wachttijd hebben wij voor u ingevuld. Direct aan deze locatie bevindt zich een uniek stukje Zuid- Limburgs natuurgebied. Vereniging van Ingenieurs in Zuid-Limburg 

Natuurwandeling Eijsder Beemden. 

NatuurEijsderBeemden1

Direct langs de Maas ligt het 63 ha grote rivieroeverreservaat Eijsder Beemden. Dit gebied bestaat uit graslanden, plassen, wilgenbossen en een heringericht groot grindgat. In dit gebied zijn zo’n 370 plantensoorten te vinden waar 27 zoogdieren leven en steeds meer vogels hun plek weten te vinden. Ook komt u hier kuddes Koninks en Galloways tegen. 


NatuurEijsderBeemden2NatuurEijsderBeemden3

Om de grote diversiteit aan plantensoorten en dieren te vinden en te herkennen hebben wij ons VIZL-ledenbestand geraadpleegd naar een natuurexpert. De heer Wil Lemmens is deze natuurgids en hij zal ons begeleiden door dit bijzondere natuurgebied. 

Na afloop komen wij terug waar wij onze vlaaien hebben achtergelaten maar deze keer zijn ze afgebakken. Iedereen kan haar of zijn vlaaien mee naar huis nemen. Het is raadzaam om hiervoor trommels of dozen mee te nemen om de vlaaien heel thuis te kunnen krijgen. 

Het Programma. 

13.30 – 14.00 uur Ontvangst met koffie en gebak 

14.00 – 15.30 uur Instructie en uw vlaaien samenstellen en gereed maken voor het afbakken 

15.30 – 17.00 uur Natuurwandeling Eijsder Beemden onder begeleiding van ing Wil Lemmens 

17.00 uur Ophalen van uw vlaaien 

Adresgegevens. 

Buitengoed “De Moosjtum Catharinastraat 9 6245 LB EIJSDEN Vereniging van Ingenieurs in Zuid-Limburg 

Parkeren. 

Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover de Moosjtum 

Bijzonderheden. 

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Er kunnen maximaal 50 personen (inclusief de kinderen) aan deze activiteit deelnemen. Deze activiteit is opengesteld voor VIZL-leden, de partners en hun (klein)kinderen. 

Vanwege de beperking van de deelnemers kunnen wij nu geen introducés toelaten. Zorg voor trommels of dozen om uw vlaaien mee naar huis te kunnen nemen. Zorg voor goede wandelschoenen. Het natuurgebied heeft geen verharde wandelpaden en het gebied kan nat en drassig zijn. 

Kosten. 

Iedereen, ook de (klein)kinderen, krijgen hun vlaaien mee naar huis. Hierdoor kunnen wij geen verschil maken tussen de bijdrage van leden en de partners en/of (klein)kinderen. Voor deze activiteit wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 6,50 per persoon. 

Wij verzoeken u om, naast uw aanmelding, ook direct uw bijdrage over te maken op de rekening van de VIZL. NL62RABO 0173 6306 85, t.a.v. VIZL onder vermelding van “658e activiteit”. 

Aanmelden: 

U kunt zich aanmelden via de secretaris van de VIZL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 29 maart. 

Namens het Bestuur: 

Theo Nohlmans - voorzitter 

William Buil - secretaris 

Wim Carsouw - penningmeester 

Huub Dinjens - commissaris 

Herbert Michon - commissaris 

Jo Bergers - commissaris