660e Leden activiteit

Ronald McDonald Kindervallei

Datum:     zaterdag 18 mei

Aanvang: 13.00 uur 

Locatie:      Onderstestraat 35, 6301 KA  VALKENBURG 

In Valkenburg slaap je in een waar kunstwerk aan het kabbelende riviertje de Geul. Het kleurrijke gebouw heeft acht appartementen en is ontworpen door niemand minder dan kunstenaar Hundertwasser. Geniet van het glooiende landschap en van die geweldige mooie tuin met aangepaste speeltuin en de enige rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland.

Kindervallei1
 

Ronald McDonald kindervallei is een schitterend aangepast vakantiehuis waar gezinnen met een zorgintensief kind van 0 tot 25 jaar het hele jaar kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Ook jong volwassenen met een beperking zijn hier welkom. 

 

 

 

 

  Kindervallei2

 

Programma.

Deze activiteit staat in het teken van een bijzondere architectuur, zowel qua verschijningsvorm uiterlijk maar vooral hoe de architectuur is gebruikt voor het welzijn van een hele kwetsbare doelgroep. De Kindervallei is niet openbaar toegankelijk. Dit is uit respect en privacy overwegingen van de bijzondere doelgroep, gehandicapten en hun familie die hier vakantie vieren.

We bekijken het Hundertwasser gebouw van binnen en van buiten, vernemen interessante achtergrondinformatie over deze architectuur en zien vakantiemogelijkheden die het gebouw biedt aan kinderen met een beperking, samen met hun familie. 

Daarnaast zien we de mogelijkheden die het gebouw biedt als Ronald McDonald Huis voor ouders, waarvan het kind revalideert bij Adelante Kinderrevalidatie of in een nabijgelegen ziekenhuis verblijft.  

Tijden.

13.00 uur       Verzamelen in het Ypsilon-gebouw – Linker gedeelte.

13.30 uur       Algemene informatie over De Kindervallei onder het genot van koffie/thee 

met Limburgse vlaai.

14.00 uur       Rondleiding door de gebouwen en de terreinen onder leiding van gidsen.

15.30 uur       Einde bezoek aan De Kindervallei

Adresgegevens.

Ronald McDonald Kindervallei

Onderstestraat 35

6301 KA  VALKENBURG a/d GEUL

 

 

Parkeren.

Kindervallei3
Op het terrein zijn parkeerplaatsen, maar LET GOED OP, want staat u verkeerd geparkeerd dan loopt u het risico op een parkeerboete.

Langs de Geulhemmerweg kan ook geparkeerd worden.

 

Bijzonderheden.

Ronald McDonald Kindervallei is een niet openbaar toegankelijk terrein. Dit is uit respect en privacyoverwegingen van de bijzondere doelgroep, te weten gehandicapte kinderen en hun familie die hier vakantie vieren! 

Wel organiseert de organisatie rondleidingen aan groepen. Een groot gedeelte van de opbrengst (90%) wordt besteed aan activiteiten voor deze kwetsbare doelgroep.

Naast de eigen bijdrage die wordt gevraagd zal de VIZL een evenredig bedrag afdragen voor dit goede doel. Wij hopen daarom op een grote opkomst.

 

Aanmelden.

Voor deze activiteit zijn zowel onze leden als introducees van harte welkom. 

U kunt zich aanmelden via de secretaris van de VIZL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 9 mei. 

Kosten.

Voor deze activiteit wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 6,00 per persoon. Na overmaking van dit bedrag is uw aanmelding pas definitief

Wij verzoeken u om, naast uw aanmelding, ook direct uw bijdrage over te maken op de rekening van de VIZL. NL62RABO 0173 6306 85, t.a.v. VIZL onder vermelding van “660eactiviteit”.

Namens het Bestuur:

 

Theo Nohlmans                 - voorzitter

William Buil                        - secretaris

Wim Carsouw                    - penningmeester

Huub Dinjens                      - commissaris

Herbert Michon                  - commissaris

Jo Bergers                          - commissaris